portavinum wijnen

portavinum wijnen

Porta Vinum, (h)eerlijke wijnen

Porta Vinum wil zich niet in een hoekje laten dringen door een specialisatie te kiezen en we houden liefst ons gamma zo gevarieerd mogelijk.
Wij kiezen daarom niet voor één wijngebied, maar bieden liever het beste uit verschillende landen. De prijs-kwaliteitverhouding wordt nooit uit het oog verloren. Maar liefst 80% van de vertegenwoordigde wijnen kosten minder dan 15 euro. Dat Frank van der Auwera meerdere wijnen uit het gamma van Porta Vinum in zijn boek “de 300 beste wijnen beneden de €10,00” opnam, is een kroon op het werk.

De drempel van Porta Vinum is dus laag: iedereen is welkom om de wondere wereld van wijn te ontdekken. Een wereld waar Porta Vinum zichzelf op de Belgische wijnkaart zette. Met de wijnen van wijnhuizen zoals:

*      Chateau Penin (Fr)

*      Echeverria (Ch)

*      Palacio Quemado (Es)

*      Segura Viudas (ES)

*      Canals y Nubiola (Es)

*      Quinta do Judeu (Po)

*      Quinta de la Rosa (Po)

*      Herdade das Servas (Po)

*      Anvers (Au)

*      Casas Del Bosque (Ch)

*      Sophenia (Ar)

*      Boland (Sa)

*      En nog veel meer...

Voor meer info over de beschikbaarheid van de wijnen kunt u ons steeds contacteren

porta vinum

frank van der Auwera

proeverij

chateau penin echeverria palacio quemado segura viudas canals y nubiola

Anvers Casas Del Bosque La Réméjeanne Boland Vautrain Paulet

Chateau Penin (Fr)

Absolute topkwaliteit uit Bordeaux. Sinds 1854 is dit domein uit Génissac in handen van de familie Carteyron.
Ze hebben een jaarlijkse productie van 270.000 flessen waarvan 50% in Frankrijk verkocht wordt en de wijngaard van Penin ligt op slechts een boogscheut van St. Emilion.

TOP

Chateau Penin

Echeverria (Ch)

De familie Echeverria geniet al sinds 1700 hoog aanzien in de Chileense landbouw en is al bijna een eeuw actief in de wijnwereld. Zij combineren ervaring en traditie met de faciliteiten van de hedendaagse technologie. De wijngaarden strekken zich uit over de Curico Valley, meer bepaald in Molina. De wijnen zijn een reflectie van de tevredenheid van de klanten.

TOP

wijn van echeverria

Palacio Quemado (Es)

De kelder van Alvear is beroemd om zijn uitmuntende sherry, (verkrijgbaar bij Porta Vinum trouwens !) maar in Extremadura, tegen de Portugese grens, worden door dit huis ook voortreffelijke wijnen gemaakt. Ribera del Guadiana is een relatief nieuwe Dénominacion de Origen met een zéér groot potentieel. Met de Señorio de Alange reeks, een crianza, een reserva en de topper PQ is er voor ieders smaak en beurs een gepaste wijn geschapen.
De wijnen van Palacio Quemado worden bovendien ook zéér stijlvol gepresenteerd en behoren tot de populairste uit ons gamma.

Meer info over de wijnen van Palacio Quemado

TOP

wijn van palacio quemado

Segura Viudas (Es)

Geen enkele Cava heeft ooit zoveel internationale naam en faam vergaard op kortere tijd dan Segura Viudas. De naam bestaat al sinds 1950, maar de Marketing liet op zich wachten tot 1969. Van Segura Viudas Brut Reserva tot Segura Viudas Semi Seco en van Segura Viudas Heredad tot Segura Viudas Rosat. Stuk voor stuk absolute kwaliteitsproducten. De Segura Viudas Brut Reserva werd onlangs opgenomen in de lijst van 's werelds top 100 buys. Segura Viudas top 100

Meer info over de wijnen van Segura Viudas

TOP

cava van segura viudas

Canals y Nubiola (Es)

Nog een Cava-producent die furore maakt. Canals y Nubiola is al actief sinds het einde van de 19 eeuw en maakt soepele, aromatische Cava met een piepklein prijskaartje.

TOP

cava van segura viudas

Anvers (Au)

"Anvers" is een hommage van Wayne Keoghan aan de geboortestad van zijn vrouw Myriam. Het paar stichtte Anvers Wines in 1998 in Zuid- Australië.
Van bij de start wilden ze unieke wijnen maken met complexiteit en veel finesse en de “5-star rating“ die ze vorig jaar in Australië kregen is een bevestiging van het vooropgestelde doel.

Meer info over het verhaal van Anvers

TOP

wijn van anvers

Casas Del Bosque (Ch)

Casas del Bosque in Casablanca werd opgericht in 1993 door Juan Cuneo Solari, zoon van een Italiaans immigrant. Het domein beschikt over 193 ha productieve wijngaarden beplant met Chardonnay, Sauvignon Blanc, Carmenère, Syrah en Pinot Noir. Bovendien bewerken ze 13 ha met meer dan 35 jaar oude Cabernet Sauvignon in de Rapel Valley. Met slechts 40.000 kisten per jaar stellen ze duidelijk kwaliteit boven kwantiteit. Met maar liefst 4 vermeldingen in de wijngids “de 300 beste wijnen beneden de €10” van Frank van der Auwera is deze naam gedoemd om berucht te worden.

TOP

wijn van casas del bosque

Sophenia (Ar)

In deze “boutique” bodega worden onder het waakzame oog van het indrukwekkende Andes-gebergte, karakter- en klassevolle wijnen gebotteld.  Op 1200m hoogte, tegen de hellingen van de Tupungata, zorgen een ideaal klimaat, een perfect terroir en een meester-wijnmaker genaamd Matias Michelini, voor een uitmuntend en compleet gamma onder de namen Alto Sur en Sophenia.

Meer info over de wijnen van Sophenia

TOP

wijn van casas del bosque

Boland (Sa)

In de pittoreske vallei van Paarl bevindt zich een van de grootste wijnproducenten van Zuid-Afrika. Door een nauwe samenwerking met wijnbouwers kan Boland beschikken over de beste druiven van Durbanville en klinkende namen als Klipheuwel en Paardeberg. Boland heeft een indrukwekkende lijst medailles veroverd waaronder meerdere “Double Gold Veritas Awards”, de hoogste onderscheiding voor Zuid-Afrikaanse wijnen.

TOP

wijn van boland cellar

Quinta do Judeu (Po)

Sinds 1932 is Quinta do Judeu in handen van de familie Alves de Carvalho
Quinta do Judeu is onlangs volledig gemoderniseerd weliswaar zonder afbreuk te doen aan de traditionele praktijken.

Bij Quinta do Judeu zijn ze er van overtuigd dat de wereld beter wordt als men zoekt naar inspiratie, poëzie en schoonheid in elk detail van het leven. Laat u daarom inspireren door hun wijnen en wijngaarden en geniet van de geuren, smaken en de natuur. Welkom in een wereld van inspiratie! Welkom bij Douro! van inspiratie! Welkom bij Douro!

TOP

Quinta do Judeu

Herdade das Servas (Po)

Een familiedomein uit de Alentejo met één van de langste tradities in de wijnbouw. Hele mooie volle en fruitige wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Zoals hun leuze het zegt " vinhos do Alentejo com corpo e alma " of in het Nederlands : " wijnen uit de Alentejo met lichaam en ziel ".

TOP

Herdade das Servas

Quinta de La Rosa (Po)

Dit domein in het hart van de prachtige Douro-vallei ontstond in 1815 en bleef steeds in de handen van de Bergqvist familie. Zijn waren bij de pioniers van de regio toen deze een eigen appelatie kreeg.

TOP

Quinta do Judeu

 

 

portavinum wijnen