portavinum wijnen
porta vinum

Download onze prijslijst

Palacio Quemado
Palacio Quemado

De Ribera del Guadiana is een relatief nieuwe "dénominacion de origen" en jammer genoeg betekent onbekend nog steeds onbemind. Maar op een boogscheut van de romeinse overblijfselen van het prachtige stadje Merida, ligt Alange, een gemeente in de regio Extremadura. Hier bevindt zich sinds jaren het buitenverblijf van één van de beroemdste wijnbouwfamilies uit Spanje.

Van de 4000 hectare olijfgaarden die het "Palacio Quemado" (verbrande paleis) omringen werden 100 hectare omgetoverd tot een klassewijngaard. Het oude buitenverblijf staat er nog steeds en wordt sinds kort vanop een afstand geflankeerd door een moderne kopij. Hier worden onder de vleugels van de familie Alvear uit Montilla wonderen verricht.

Dit domein, dat in 2000 zijn eerste wijn op de markt bracht, belooft één van de belangrijkste spelers uit de regio te worden. Door de perfecte balans tussen 275 jaar ervaring, passie, traditionele en moderne vinificatietechnieken kunnen wij u volgende wijnen voorstellen

Señorio de Alange Pardina

Pardina is een lokale druivensoort. Vrij fruitig met een ronde vette, bijna romige afdronk.

Señorio de Alange Tempranillo

Jong, fruitig, aangenaam kruidig en op z'n zachtst gezegd: zeer elegant voor zijn prijsklasse

Señorio de Alange Syrah

Een ware fruitbom die ook om die reden opgenomen werd in Frank Van Der Auwera's wijnkoopgids 2008 ("de 300 beste wijnen beneden de 10 €")

Palacio Quemado "Roble"

De nieuwste telg in het huishouden van Palacio Quemado is een jonge fruitige Tempranillo met een beperkte houtopvoeding.

Palacio Quemado Crianza

Reeds enkele jaren is dit onze populairste wijn. Een fluweelzachte houttoets in perfecte combinatie met fruitigheid en een koppige afdronk zorgen dat deze wijn op zeer korte tijd naam en faam verwierf. Wij durven met trots en dankbaarheid stellen dat Palacio Quemado Porta Vinum gebracht heeft op het niveau waar we nu staan.

Palacio Quemado Reserva

Net als zijn jongere broertje de Crianza bezit deze stoere Reserva alle kwaliteiten van een topwijn. In dit geval met nog meer finesse. Alvear doet de moeite niet meer om de medailles op hun flessen te zetten. Zij brengen gewoon elk jaar een boekje uit met het palmares van het ganse gamma. Over klasse gesproken!

Palacio Quemado Crianza Palacio Quemado Crianza Palacio Quemado Reserva Palacio Quemado Reserva

Neem ook eens een kijkje op de site van Palacio Quemado

terug naar hoofdmenu

 
portavinum wijnen